Predstavljanje dvije nove etikete Vinarije Puntar, Blatina Reserve & Cuve 69

  • by

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

21.11.2022. u Smokva wine Clubu (Ljubuški) smo organizirali predstavljanje dva nova vina iz premium linije Vinarije Puntar predstavljena su vina:
-Blatina Reserva [2020g]
-Cuvee 69 [2020g] Oba vina su odležavala su u korištenim i novim barrique bačvama, dok je Cuvee 69 zanimljiva kupaža sorte trnjak i vranac.

Za proizvodnju Blatine Reserve koristi se isključivo grožđe iz vlastitog vinograda. Samo apsolutno zrelo i prezrelo grožđe se ručno bere,i tu se vrši prva selekcija grožđa. Da bi se postigla željena taninska struktura mlado vino odležava u hrastovim barrique bačvama uz mješanje na talogu kvasca- “sur lie metoda” gdje vino odlezava 18 mjeseci. Nakon toga se vino puni u boce i ostavi minimalno 3 mjeseca prije puštanja u prodaju. Vino se odlikuje živom crvenom bojom sa ljubičastim rubovima koji daju dojam živosti i potencijala. Arome bobičastog voća isprepletene sa aromama dima, čokolade i vanilije. Taninska struktura glatka i izbalansira čini vino pitkim a i dovoljno snažnim da može dozrijevati godinama.

Bila je ovo jedinstvena prilika da na jednom mjestu okupimo naše poslovne suradnike i uživatelje naših vina ,predstavimo Puntar novitete na određen način uokvirimo godinu koja je na izmaku.